Sayfalar

28 Ekim 2014 Salı

Bulgaristan Varna Denizcilik Üniversitesi

http://blackseauniversity.com
Varna Denizcilik Üniversitesi kuruluş tarihi 1881 yılı olup , 1904 yılında deniz kuvvetlerine yönelik personel eğitimi vermeye başlamıştır. 1960 yılı itibariyle Uluslararası Denizcilik Örgütüne (IMO)kabul edilmiştir. Öğretim görevlileri, profesyonel tecrübeleri olan eğitmenlerden oluşmaktadır. varna denizcilik üniversitesi’nde eğitimin amacı profesyonel gemiciler ve denizciler yetiştirmeye yöneliktir ve Bulgaristan’da alanındaki tek üniversitedir. Eğitim süresi içinde bulgar donanma ve ticaret gemilerinden yararlanma imkanı sunulmaktadır. Başlangıçta eğitim; yüzme, tekne ve yelkenli kullanma eğitimi olup daha sonra geniş kapsamlı eğitime başlanır. Üniversitede sekiz laboratuvar ve binden fazla sanal simülasyonlarla öğrencilere eğitim verilir.Eğitim süreci 4 yıl olup, ayrıca 1 yıl da dil hazırlık eğitimi verilmektedir.Uluslararası Denizcilik Örgütüne(IMO) tam üye olmasından dolayı, Varna Denizcilik Üniversitesi mezunu olan öğrencilere tüm dünya üniversiteleri ve ülkeleri tarafından denklik verilmektedir ve tüm uluslararası firmalarda çalışma hakkına sahiptirler.
Anlaşmalı olduğu diger üniversiteler
1-İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye 
2-Denizcilik Üniversitesi Ukrayna
3-Makarov Deniz Harp Okulu Rusya
4-Deniz Harp Okulu Akademisi Türkiye
5-Denizcilik Üniversitesi Romanya 
6-Deniz Harp Okulu İtalya 
7-Denizcilik Üniversitesi Yunanistan 
İngilizce Eğitim Veren Bölümler:
  • Gemi Kaptanlığı
  • Gemi Makina ve Mekanizma Mühendisliği
  • Gemi Klavuzluğu
  • Gemi Elektronik Mühendisliği
  • Filo,Liman Teknolojileri ve İşletmeciliği
  • Gemi Tamir Teknolojileri
  • Okyanus Mühendisliği
  • Gemi Radyo Elektroniği ve Radar Sistemleri Mühendisliği
  • Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü

Kampüste Yaşam
Kampüsler, kariyerine önem veren, sosyal olmayı seven, spor yapan ve aynı zamanda AB’deki en harika ve ilgi çekici şehirlerde mutlu olacak bireyler için tasarlanmıştır.
Varna ve Sofya şehirlerinde bulunan kampüslerde kolay bir şekilde şehir merkezine ve 20 dakika uzaklıktaki hava alanına  araçla ulaşmak mümkündür. Kampüslerin öğrenci yurtlarına yakın oluşları, hiçbir ulaşım aracı gerektirmeden  rahat ulaşımı sağlamaktadır. Yurt odaları 2 – 3 yataklı olup, odalarda telefon, kablolu tv, internet ve klima öğrenci isteklerine göre temin edilmektedir.
Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak tesisler
Kampüs ve ona bağlı tesisler, akademik, sosyal, spor, kültürel, dini, ulaşım veya sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için tasarlanmıştır. Hizmetlerimiz:
  • Öğrenci Yurtları
  • Danışmanlık Hizmeti
  • Uluslararası Öğrenci Danışmanları
  • Kariyer Hizmeti
  • Sağlık Merkezi
Şehir merkezine yakınlık
Varna ve Sofya şehirlerinin en büyük avantajları, Bulgaristanın en güzel ve en büyük şehirleri olmasının yanı sıra kampüslerinin şehir merkezlerine yakınlığıyla birleştiriyor. Kampüsten şehrin merkezine düzenli olarak otobüs seferleri olduğundan bu güzel şehirleri ve çevrelerini incelemenize engel olacak hiçbir şey yok.
Öğrenciler Birliği
Üniversite hayatı ve öğrenci deneyimi sadece bir derece almaktan daha fazlasıdır.. Öğrenciler Birliği size, burada geçirdiğiniz zamanın en iyi şekilde olmasına yardımcı oluyor; tavsiye ve destek sağlıyor.
Öğrenciler Birliği, bütün öğrencilerin eşit şekilde temsil edildiğinden emin olmak adına öğrenciler tarafından yönetilmektedir. Öğrencileri yardım konularında desteklemekten veya öğrenci dergisinde yazmaktan, eğlenceler düzenlemeye veya üniversite yönetiminde öğrencileri temsil etmeye kadar bir çok konuda yardımcı olmaktadır. Bu kalabalık gönüllü öğrenci grubuna katılarak siz de bu birliğin bir üyesi olabilirsiniz.
Derslerin dışında
Öğrenciler geniş seçenekli spor kulüpleri ve öğrenci topluluklarına katılabilirler. Kampüs, spor tesislerinin kalitesiyle ün salmıştır ve üniversitemizin öğrencilerinin bir çoğu başarılı sporculardır. Öğrenciler Birliği haftalık eğlence için dolu dolu bir program sunar. Müzik de burada ki yaşamın önemli bir parçasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder