Sayfalar

29 Ekim 2014 Çarşamba

Guild Wars 2

Guild Wars 2, oyuncuların Eye of the North genişleme paketindeki Büyük Yokedici'yi mağlup etmesinden 250 yıl sonraki bir zamanda, fantastik dünya Tyria'da geçmektedir. Yeryüzünün altında uyuyan Beş Yaşlı Ejderha Guild Wars zamanında uyanmış ve Tyria genelinde yıkım yaratıp yaşayanlarını yozlaştırmıştır. Bir zamanlar Tyria'nın egemen ırkı olan insanlar sayıca azalmakta, doğal afetler ve atalarının toprakları olan Ascalon'u nihayetinde ele geçirmiş olan charr halkı ile yapılan savaşlarda topraklarının bir çoğunu kaybetmiştir. Kuzeyin vakur avcıları olan norn halkı, kadim buz ejderhası Jormag'ın yükselişiyle güneye çekilmek zorunda kalmıştır. Batıda, ilk doğmuş ejderha olan Primordus'un uşaklarının Tyria'nın Derinlikleri'ni ele geçirmesinden sonra teknolojik olarak gelişmiş asura yer yüzeyi üzerine kalıcı evler kurmak zorunda kalmıştır. Asura'nın yurt edindikleri yerin yakınlarındaki ormanda ise slyvari yaşamaktadır. Slyvariler, son 25 senedir Tyria üzerinde yaşamaya başlamış ve Yaşlı Ejderhalar ile diğer ırkların yaşadıkları zorluklardan pek etkilenmemişlerdir.
Güneyde, Cantha kıtasında hali hazırda varolan tecrit ve yabancı düşmanlığı politikaları, Zaitan'ın namevt ordusu nedeniyle tamamen ulaşılamaz bir yer haline gelmiştir. Benzer şekilde Elona kıtası da ulaşılamaz durumdadır. Elona'nın ayakta kaldığının tek kanıtı, lich Palawa Joko ve Kristal Çölü'nde ikamet eden kristal ejderha Kralkatorrik'in arasındaki süre gelen savaşın haberleri ve bir casus organizasyonu olan Fısıltılar Tarikatı'nın ara ara getirdiği bilgilerdir. Yitik krallık Orr Zaitan'ın gelişiyle birlikte yeniden denizin üzerine yükselmiş ve kabaran deniz Savaş Adaları'nı haritalardan tamamen silmiştir.
Guild Wars döneminin geride kalmasıyla halklar birçok alanda ilerleme kaydetmiştir; zırh ve silahları etkileyen kültürel gelişmelerle birlikte, oyun-içi teknolojide ilerleme ve ırklar arası ortak bir dil geliştirilmesi bu iyileştirmelerden birkaçıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder